Persoonlijk Madeira

1

Gastenblog Heleen en Ron de Kluyver

gepubliceerd op: 13 okt. 2019
Wij (Anne & Dave) willen graag de website aanvullen met steeds weer andere verhalen van gasten die bij ons verbleven. Hun ervaringen bij Calheta Boutique Houses, maar vooral eigenlijk ook hun ervaringen op Madeira. Leuk voor ons, maar ook voor de gasten die er al waren of in de toekomst willen komen.

Donderdag 12 sept was het dan zover, heerlijk een week naar Madeira. Bij aankomst stonden Anne en Dave ons en Anne haar ouders, die in hetzelfde vliegtuig zaten, op te wachten. Na bij een plaatselijke ‘taberna’ onze eerste ‘poncha’ te hebben geproefd, kwamen we aan bij ‘Anne en Dave’s dorpje’, zoals ze het zelf noemen. Wat een overweldigend mooi complex hebben ze daar neergezet! Onze mond viel open van alle luxe en alle huizen zijn stuk voor stuk ontzettend sfeervol ingericht. We voelden ons meteen thuis!

IMG_9170.jpg
 

Overdag zijn we het eiland gaan verkennen met onze huurauto. De tocht naar de bezienswaardigheden was al een ervaring op zich. Prachtige uitzichten en landschappen via de bergweggetjes. Na elke bocht was er er wel een fotomomentje of je moest stoppen omdat er een paar koeien op de weg lagen.

We hebben onder andere Porto Moniz bezocht, wat bekend staat om de natuurlijke baden. Erg mooi om te zien en een leuk dorp met diverse restaurantjes en een promenade.

Op een andere dag hebben we Cabo Girão bezocht. Hier sta je op een glazen loopbrug, 580 meter boven de zeespiegel. Echt een prachtig uitzicht! Ook hier is de toeristische route er naar toe zeker de moeite waard. Op zoek naar een leuk plekje om te lunchen zijn we daarna in Camara de Lobos beland. Een heel leuk pittoresk vissersdorpje waar we uiteindelijk de hele middag zijn gebleven.

 

Op aanraden van Dave zijn we ook de zonsopkomst gaan bekijken op de Pico do Arieiro, op 1818 meter hoogte. Wekker gezet om 5.30 en om 6 uur in de auto. We arriveerden om 7 uur bovenop de berg en waren een van de eerste bezoekers. Een plekje gezocht en wachten op de ‘rode knoert’. Het was vroeg uit bed maar meer dan de moeite waard!

IMG_1654.jpg

Verder hebben we nog Seixal bezocht waar je prachtige vulkanische meren hebt met kraakhelder water. Echt een stukje beeldschone natuur. 

Daarna doorgereden en het dorpje Santana bezocht om de ‘Palheiros’, de typisch driehoekige huisjes met eigen ogen te kunnen zien. 

 

Een hoogtepunt van onze week was toch wel het dolfijnen spotten. Vanuit de haven van Calheta met een boot de zee op, op zoek naar dolfijnen. En we hebben ze gezien!! Echt zo fantastisch mooi hoe ze dan met de boot meezwemmen. Het was die dag ook onze trouwdag, dus dat was een mooi kado!!

De dag erna zijn Ron en Dave wezen zeevissen. Geen vis gevangen maar wel twee walvissen gespot! Wat is de natuur toch mooi.

 

De avonden hebben we meestal met Anne en Dave (en Anne haar ouders) doorgebracht. Zij namen ons mee naar de lokale kroegen en restaurants waar je bij sommige als toerist niet zo snel zal komen.
Dat waren hele gezellige momenten! 

IMG_2152.jpg

Ik denk dat we een aardige indruk hebben gekregen van Madeira, maar we hebben nog lang niet alles gezien. Een goede reden om nog een keer terug te gaan.

 

Anne en Dave, jullie hebben een prachtige plek op een mooi eiland. We snappen dat jullie verliefd zijn geworden op Madeira. Wij kunnen iedereen een verblijf aanraden bij jullie voor een onvergetelijke vakantie!

 

Reacties
0 berichten
Geef een reactie
Ik ben geen robot

meer blog berichten

09 januari

Ons eerste blog van 2020 met de kleine en grote dingen die op de rol staan voor dit jaar.

Ten eerste willen wij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hebben ontzettend veel zin in 2020, een jaar waarin voor ons veel mooie dingen op de planning staan. Iedere dag zijn we ons bewust van de stap die wij hebben gezet om naar Madeira te vertrekken, we voelen ons hier zo ontzettend gelukkig.

Lees meer
20 januari

It’s the most wonderful time of the year - 5 redenen waarom je in December naar Madeira wil!

Madeira is onlangs alweer voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Island Destination Of The World’, iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Jaarrond kun je hier genieten van de mooie en vaak ruwe natuur, het zachte klimaat en lekker eten en drinken, Madeira heeft voor ieder wat wils! Zo ook in December, mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Lees meer
11 november

Gastblog van Ellis & Jeroen (7-11 november)

Lieve Dave en Anne, Na onze gezamenlijke herinneringen, veelal op Texel, werd ons steeds duidelijker dat jullie toekomst (deels) niet meer op Texel zou liggen, al kwam het voor ons toch eerder dan verwacht.

Lees meer
17 november

Gastenblog Ineke & Erik van 7-14 november 2019

Vanaf de eerste blog volgen we Anne en Dave in hun plannen op Madeira. Wat hebben ze er fantastische Boutique Houses van gemaakt! Je voelt de liefde en de passie waarmee de houses ontworpen en ingericht zijn. Overal is aan gedacht, alles in huis voor een heerlijk ontspannen weekje weg met z'n tweetjes.

Lees meer
11 november

Nazomer op Madeira

Het heeft niets te maken met minder weer hier in iedere geval. Gister nog met vrienden en gasten heerlijk buiten BBQ gehad zonder een zuchtje wind met zicht op de ondergaande zon vanaf de veranda. Lees hier ons nieuwste stukje vanaf Madeira.

Lees meer
09 november

Blog from Valentino en Romina (Zwitserland)

The nature-orientated island of Madeira offers a lot – and so does the Calheta Boutique Houses where we spent a wonderful week in October/ November 2019.

Lees meer
13 oktober

Gastenblog Heleen en Ron de Kluyver

Wij (Anne & Dave) willen graag de website aanvullen met steeds weer andere verhalen van gasten die bij ons verbleven. Hun ervaringen bij Calheta Boutique Houses, maar vooral eigenlijk ook hun ervaringen op Madeira. Leuk voor ons, maar ook voor de gasten die er al waren of in de toekomst willen komen.

Lees meer
03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 februari

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer