Persoonlijk Madeira

1

Boodschappen of terrasje pakken?

gepubliceerd op: 15 mei 2020
Een maandelijks blog bijhouden in een periode waarin de impulsen van buitenaf weg zijn gevallen lijkt in eerste instantie niet mee te vallen. Immers maken we nu buiten onze poort niet echt veel bijzonders mee om over te schrijven. Mits je een wekelijks ritje naar de lokale supermarkt wel mag tellen. Laten we de details daarover maar niet te veel aan bod komen. Of toch wel? 

 

Een bezoek aan de lokale super was voor ons net als ieder uitje een gezellige bezigheid. Samen op pad gewapend met onze boodschappentassen richting het dorp. Meestal voorafgaand een ‘garoto’ bij het barretje in de supermarkt, of op het terras bij onze vrienden van New Era. Meestal is die laatste een minder goede optie als we nog meer op de agenda hebben staan die dag. Het is al meermaals voorgekomen dat dit ‘bakkie koffie’ veranderde in een compleet middagvullend programma met vrienden en kennissen die ook voorbij kwamen en aanschoven. Op zo’n dag is dat heerlijk en je voelt de vrijheid er vanaf spatten. Als de middag voorbij is en lunch plaats maakt voor proosten met wijn, moeten we alleen niet vergeten wel nog even de boodschappen te halen.

Schermafbeelding 2020-05-15 om 15.21.13 (1).jpg

Op dit moment ziet het boodschappen doen er net even iets anders uit. Sowieso is het koffiebarretje dicht, staat er meestal een rij van rond de 6-8 personen voor ons en trekken we keurig onze handschoentjes aan. Sommige mensen dragen mondkapjes en allemaal met gepaste afstand van elkaar. De supermarktmanager verwelkomt iedereen persoonlijk en laat op toerbeurt weer een karretje de winkel in. Maar niet voordat de handen gedesinfecteerd worden en ook het handvat van het winkelwagentje. Op Madeira gaat het allemaal erg geordend en netjes. Het valt ons op dat iedereen zich goed aan de ‘Covid-19-regeltjes’ houdt. Dit draagt ook zeker bij aan het feit dat hier nog steeds zo weinig besmettingen zijn.

 

Eenmaal in de winkel zien we wel dat alles gewoon aanwezig is. Iets wat niet altijd op dit eiland het geval is, maar het is opvallend goed bevoorraad. En dat al ruim 6 weken nu sinds Madeira op slot ging voor de buitenwereld. Blijkbaar wordt er extra hard aan gewerkt om alles aan te kunnen bieden. Ook de winkelmedewerkers zijn ondanks de verscherpte werk reglementen erg vriendelijk en behulpzaam zoals altijd. Voor ons verandert alleen het boodschappenlijstje een klein beetje, er wordt meer thuis gekookt en meer geëxperimenteerd in ons huis. Inmiddels is er al een breed scala aan recepten toegevoegd aan het lijstje ‘guestproof recipes’ voor straks. Zo leuk om te doen. De lekkerste soepen, banana-carrotcake, verse focaccia, apple-crumble-muffins en diverse oosterse gerechten. Als we de kassa verlaten en richting huis rijden is het ook wel weer fijn om daar te zijn. Het is namelijk wel een vreemde wereld met al die mondkapjes en daardoor (nog) minder goed verstaanbare woorden. 

Schermafbeelding 2020-05-15 om 15.21.32 (1).jpg

Eenmaal thuis vallen we in de routine van de dag meestal. Het zal voor velen niet anders zijn dan bij ons. Dus even maakt het niet echt uit waar je verblijft op deze wereld. Dat is ook wel weer uniek toch? Wat het hier toch wel bijzonder maakt is dan het uitzicht op de oceaan en de deur die bijna altijd open staat. Verder werken we aan ideeën die straks uitgevoerd kunnen worden wanneer we weer gasten mogen ontvangen. Dingen die het nog leuker en lekkerder maken om hier bij ons te zijn en dingen die het makkelijker maken voor de gast. Te denken aan activiteiten die we verrijken met onze kennis of toevoegingen van diensten zoals BBQ ter plaatse in de bergen, of het verzorgen van lekkere gevulde picknick-rugzakjes. Zodat wij je nog meer het vakantie gevoel kunnen geven wat je verdient.

Schermafbeelding 2020-05-15 om 15.21.59 (1).jpg

Inmiddels zijn ook onze eigen herbruikbare waterflessen binnen gekomen. Deze zijn te koop straks als je hier bent voor een prijs die ruim 40% onder de winkelprijs ligt, wij betalen de rest zodat je echt wat moois krijgt. Hij is perfect om mee te nemen tijdens je wandeling of activiteiten hier op Madeira en ook na de vakantie thuis of op het werk kunt gebruiken. We hebben gekozen voor een stoere all-black Chilly’s Bottles uit Engeland. Als je dan toch iets wilt doen, dan gelijk maar iets waarvan je echt blij gaat worden! Wij zijn er in ieder geval super trots op.

36%-2.png

Abraco 

Anne & Dave

 

 

 

 

 
 


 

Berichten
0 berichten
Bericht toevoegen
Ik ben geen robot

meer blog berichten

05 september

Klimaat op Madeira

Met warme zomers en milde winters tref je op Madeira een prettig klimaat. Het is qua temperatuur dan ook het gehele jaar een prettige vakantiebestemming met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 24 graden. De temperaturen van de oceaan hier hebben dezelfde waardes en daarom ook ideaal om watersport hier te bedrijven of gewoon lekker in de zee te dobberen.

Lees meer
06 augustus

Beachlife, Madeira style

De laatste weken zie je de ‘stranden’ van Madeira weer vollopen. Stranden schrijven we tussen haakjes, want hoewel er hier een aantal zandstranden te vinden zijn, is de rest gewoon liggen op de keien. Wanneer wij al strompelend over de keien een plekje zoeken, weten de locals om je heen direct dat je een toerist bent.

Lees meer
03 juli

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak. “Positief vooruitkijken heeft ons in ieder geval enorm geholpen de laatste maanden, we weten zeker dat we over een maand weer een leuke update kunnen geven”.

Lees meer
11 juni

Juni 2020 Madeira

Op het moment van schrijven zijn we net in Juni beland, Juni! Het is ongelooflijk hoe snel de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen. Aan de ene kant is dit wel prettig, zoveel spannende dingen zijn er niet gebeurd. We kijken uit naar de periode die zal aanbreken wanneer het toerisme weer op gang kan komen hier op Madeira. Aan de andere kant is het opvallend hoe snel we ons hebben aangepast aan een veel langzamer tempo, veel tijd thuis door te brengen en nieuwe hobby’s werden opgepakt.

Lees meer
15 mei

Boodschappen of terrasje pakken?

Een maandelijks blog bijhouden in een periode waarin de impulsen van buitenaf weg zijn gevallen lijkt in eerste instantie niet mee te vallen. Immers maken we nu buiten onze poort niet echt veel bijzonders mee om over te schrijven. Mits je een wekelijks ritje naar de lokale supermarkt wel mag tellen. Laten we de details daarover maar niet te veel aan bod komen. Of toch wel? 

Lees meer
06 mei

Recept: Poncha da Madeira

Op Madeira zul je zien dat er ontzettend veel barretjes langs de weg zijn die Poncha maken. Vaak wordt dit buiten al aangeduid middels een bord met daarop een afbeelding van het traditionele glas en een caralhinho ( hierover later meer uitleg) erbij. 

Lees meer
20 april

Gastblog Elsbeth en Gerrit: Vanaf Urk naar Madeira

"Alweer 8 weken geleden toen we in het vliegtuig vertrokken naar... Madeira! Wat hebben wij genoten!" Dit is het gastblog van Elsbeth en Gerrit die onlangs bij ons te gast waren.

Lees meer
19 maart

En toen was daar ineens... het Corona-virus

Inmiddels kun je er bijna niet meer omheen wat er op dit moment allemaal gaande is wereldwijd. Ook wij volgen het nieuws bijna van minuut tot minuut, wat gaat de overheid hier beslissen, wat gaan de vliegmaatschappijen doen, wanneer komen onze volgende gasten aan?

Lees meer
08 maart

Levada's op Madeira ontdekken

Wie onze vorige blog gelezen heeft weet dat een van onze ‘goede voornemens’ was om dit jaar weer actiever te zijn en voornamelijk weer meer te wandelen hier op Madeira. Wie nog niet zo bekend is met Madeira weet misschien niet dat het hier een paradijs is voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Lees meer
09 januari

Ons eerste blog van 2020 met de kleine en grote dingen die op de rol staan voor dit jaar.

Ten eerste willen wij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hebben ontzettend veel zin in 2020, een jaar waarin voor ons veel mooie dingen op de planning staan. Iedere dag zijn we ons bewust van de stap die wij hebben gezet om vaker op Madeira te zijn, we voelen ons hier zo ontzettend gelukkig. Hopelijk later misschien zelfs wel permanent. Maar zo ver is het nog lang niet.

Lees meer
20 januari

It’s the most wonderful time of the year - 5 redenen waarom je in December naar Madeira wil!

Madeira is onlangs alweer voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Island Destination Of The World’, iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Jaarrond kun je hier genieten van de mooie en vaak ruwe natuur, het zachte klimaat en lekker eten en drinken, Madeira heeft voor ieder wat wils! Zo ook in December, mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Lees meer
11 november

Gastblog van Ellis & Jeroen (7-11 november)

Lieve Dave en Anne, Na onze gezamenlijke herinneringen, veelal op Texel, werd ons steeds duidelijker dat jullie toekomst (deels) niet meer op Texel zou liggen, al kwam het voor ons toch eerder dan verwacht.

Lees meer
17 november

Gastenblog Ineke & Erik van 7-14 november 2019

Vanaf de eerste blog volgen we Anne en Dave in hun plannen op Madeira. Wat hebben ze er fantastische Boutique Houses van gemaakt! Je voelt de liefde en de passie waarmee de houses ontworpen en ingericht zijn. Overal is aan gedacht, alles in huis voor een heerlijk ontspannen weekje weg met z'n tweetjes.

Lees meer
11 november

Nazomer op Madeira

Het heeft niets te maken met minder weer hier in iedere geval. Gister nog met vrienden en gasten heerlijk buiten BBQ gehad zonder een zuchtje wind met zicht op de ondergaande zon vanaf de veranda. Lees hier ons nieuwste stukje vanaf Madeira.

Lees meer
09 november

Blog from Valentino en Romina (Zwitserland)

The nature-orientated island of Madeira offers a lot – and so does the Calheta Boutique Houses where we spent a wonderful week in October/ November 2019.

Lees meer
13 oktober

Gastenblog Heleen en Ron de Kluyver

Wij (Anne & Dave) willen graag de website aanvullen met steeds weer andere verhalen van gasten die bij ons verbleven. Hun ervaringen bij Calheta Boutique Houses, maar vooral eigenlijk ook hun ervaringen op Madeira. Leuk voor ons, maar ook voor de gasten die er al waren of in de toekomst willen komen.

Lees meer
03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer