Persoonlijk Madeira

1

Gastblog van Mike en Janine die verbleven in augustus '23

gepubliceerd op: 08 okt. 2023
Van onze gasten Mike en Janine een stukje ontvangen over hun vakantie op Madeira bij ons. Lees hun verhaal en bekijk ook andere blogs van gasten om lekker in de stemming te komen.

 

Augustus 2023 reisblog Mike en Janine

Eindelijk vakantie, iets waar we lang naar uit hebben gekeken en voor het eerst zonder onze kinderen!
We zaten niet echt op een lijn kwa bestemming maar daar kwam snel verandering in, ik was snel overtuigd, (natuurjunk).
De voorpret van de prachtige bestemming die we via Eliza was Here hadden geboekt was begonnen. De Calheta luxury boutique houses in Calheta dat wordt onze bestemming op Madeira.
Dan is het zover de wekker gaat s ‘nachts om half 3 en we worden gebracht naar Schiphol. We lopen zo door bij de check en koffers nog genoeg tijd voor een kop koffie en broodje, om half 6 mogen we boarden. Mij was verteld dat op Madeira je het nooit weet met het weer?   Eenmaal geland   whohhhhhh dat was lekker warm zelf warmer dan dat ze daar gewend zijn. Dus dat was even schakelen in mijn joggingpak maar goed gelijk doorgelopen naar de huurauto en vanaf daar kon onze reis starten. We konden nog niet in ons huisje, maar kregen van Dave en Anne wel al wat informatie om onze tijd goed te besteden.
Wij zijn op aanraden naar de Marina van Calheta gereden en hebben daar even rondgelopen, een aantal whale en Dolphins safari’s bekeken, Al snel leek dit redelijk volgeboekt gelukkig was er nog een plekje voor 2 personen dus die hebben we geboekt. Even naar de Madeira shopping mal gereden om alvast wat boodschapjes te doen.  Inmiddels was de tijd wel verstreken om ons huisje te betreden.
Eenmaal aangekomen bij ons huisje was waren we enorm verrast van de luxe en ruimte.  Onze spullen uitgestald en omgekleed en hoppa naar old Funchal gereden om daar lekker te eten bij xarambinah (Italiaans) op een plein met livemuziek!
Heerlijk geslapen in dat grote bed.

Dag 2
Heerlijk op ons gemak ontbeten en hup in de auto om vervolgens onze eerste hike te gaan lopen. Wij hebben gekozen voor de hike Machico bij canical te wandelen. Prachtige wandeling goed te doen voor beginners eenmaal helemaal boven een prachtig uitzicht waar we dan ook heerlijk hebben gezeten voordat onze route terug naar beneden begon.
Je kan overigens ook een boottocht terugnemen mocht je de wandeling te zwaar vinden dit kan je bestellen bij het eettentje die zich op 2 derde van de wandeling bevindt.
Eenmaal bij de auto hebben we besloten om wat te gaan toeren rondom het eiland en we zien wel waar we belanden. We hebben meerdere plaatsjes bezocht waar we even zijn gestopt uiteindelijk zijn we beland in Porto Moniz. Hier hebben wij de natuurlijke zoutbaden bezocht echt werkelijk prachtig, heerlijk gegeten bij restaurant Orca in Porto Moniz, de sirloin skewers waren heerlijk.  Goed eten voor relatief weinig geld. Vanuit Porto Moniz zijn wij rustig aan naar ons huisje gereden in Calheta dag 2 nog even nabespreken voordat wij dat heerlijke grote bed induiken.

Dag 3
Vroeg ons bed uit want wij gaan de 25 fonteinen route lopen, wij zijn naar Rabacal gereden en op de parkeerplaats beland van de estrada regional 105 wij hebben de auto geparkeerd t.h. de pr 6.1 levade de risco vanuit hier hebben wij het looppad gevolgd en een stevige wandeling gelopen. Alles wordt goed aangegeven in de route als in de nog te lopen kilometers, ook bij deze route is er een eet/ koffietentje waarbij je even kan relaxen voordat je weer door gaat.
S middags zijn wij naar Funchal gegaan, de auto in de parkeergarage gezet en vandaar hebben wij de kabelbaan omhoog genomen wat een beleving je gaat over huisjes terwijl je de mensen in hun tuinen bezig ziet. Je kijkt tegen de bergketen aan met al die slingerwegen en huisjes echt adembenemend en het prachtige Monte Palace bezocht de tuinen de aanleg maar ook de inheemse bomen en planten en de verhandelingen die hebben plaatsgevonden tussen andere landen en dit eiland is prachtig om te zien. Dit wordt hier goed weergegeven. De kabelbaan sloot om 18:30 wij hebben de kabelbaan weer naar beneden genomen want de Bogotan sleetjes waren dicht i.v.m. nationale feestweek.  Terug in ons huisje hebben wij ons opgefrist en zijn wij wezen uit eten bij Brassa Brazil in Ponta da Sol. Vanavond vroeg naar bed want de volgende dag vroeg weer op.
 

Dag 4
De wekker gaat om 5 uur,,,,, half 6 gegeten en al onderweg want wij willen de zonsopgang zien en vanaf onze bestemming was het zeker een uur rijden, eenmaal onderweg hoeven we nog maar een kleine 10 kilometer en wat verbaast ons de weg die de navigatie aangaf was dicht. Doorgereden maar dat liep helaas dood, dan maar rechtsomkeer richting ons huisje en een nieuw plan maken. Mike ging ideeën bekijken en plannen voor de dag terwijl ik besloot om nog even te slapen.  Rond 10 uur hebben we besloten om naar Seixal te gaan. Het was erg druk bij aankomst en vonden snel een parkeerplekje, we moesten door het dorpje van Seixal lopen en kwamen hierdoor op leuke plekjes en straatjes dus dat werd een leuke wandeling, het geeft een mooi beeld weer hoe de mensen hier leven en hoe dat gecombineerd wordt met toerisme.  Seixal is prachtig maar ook zeker een plek die drukbezocht wordt door vakantiebezoekers, vooral het zwarte strand met waterval is een trekpleister Vanuit Seixal zijn we ook hier bij de natuurlijke zwembaden wezen kijken ook hier een heerlijke dag beleeft.  Vanuit Seixal zijn we via de berg wegen teruggereden vlak langs de kust deze wegen naar erg spannend en ook niet geheel veilig dus dat hebben we na vandaag ook niet meer gedaan. Wij hebben in Arco da Calheta bij Restaurant Engenho Velho (loopafstand) heerlijk picanha gegeten, en van het avondzonnetje genoten op het buitenterras.

image00009.jpeg
 

Dag 5
Ja dit is de dag dat we dat toch de zonsopgang en de Pico do Areiero gaan wandelen. Het belooft een hele warme dag te worden wat de hele week al het geval is, het is namelijk zo een 10 graden warmer dan gemiddeld. De Rit naar Areiero gaat voorspoedig, vooral het laatste stuk was mooi je voelt gewoon dat de bewoonde wereld onder je verdwijnt. Eenmaal geparkeerd lopen we een stukje naar een mooi open plekje en dat is het wachten geblazen. Nou we werden getrakteerd op een prachtig dicht wolkendek waar de zon bovenuit steeg werkelijk prachtig dit gun ik iedereen om te zien het is zo een magisch gezicht en gevoel. Na een poos besloten we de pico te gaan wandelen en we voelden al dat het erg warm was, we hebben de stairway of heaven gehaald maar besloten om terug te gaan. Wederom een prachtige ochtend, in de middag zijn we naar het Fanal forest geweest   ook hier was het super, de mist kwam opzetten en het bos werd inderdaad een sprookjeswereld, De loslopende runderen gaven een show weg ze hadden dorst en tijdens de mist even drinken in een waterpoel gaf een mooie foto als herinnering. Later zijn we doorgereden naar Ribeira da Janela om te bezichtigen. In de namiddag zijn wij weer naar Calheta gereden en wat boodschapjes gedaan bij de pinco dose super, een maaltijd in ons huisje gegeten en vanuit Calheta naar Ponto do Pargo gereden om hier zonsondergang te bekijken. Ook dit was ons gegund wat het was prachtig.
 

Dag 6
Heerlijk een beetje uitgeslapen. Vandaag gaan we dolfijnen spotten we varen vanuit Calheta Marina weg en hebben 2 soorten dolfijnen gezien die voor en naast onze RIBboot zwemmen. De boottocht was heel relaxed vanaf zee keken we tegen de bergwand aan en al die huisjes met rode daken opgeslokt door bananenplantages. Na 3 uur varen we terug richting de haven de kapitein geeft nog even een leuk ritje raften met de RIBboot voordat we weer aan wal gaan. We zijn in de middag even naar het strand geweest Praia Formosa dit is een strand met keien, ik werd gehypnotiseerd van het geluid van de terugtrekkende branding wat over de keien breekt. Bij de strandtent even een drankje gedaan en vervolgens naar Funchal. De farmers market bezocht en gewinkeld in het oude en nieuwe centrum. Om vervolgens neer te strijken in het avondzonnetje op het dakterras van Madeira Story Centre. Hier hebben wij ook weer heerlijk gegeten en poncha gedronken.
 

Dag 7
De laatste hike van deze vakantie gaan we lopen op de levada do caldeirao verde. Het is maar goed dat je niet weet wat je van tevoren te wachten staat, want deze wandeling vonden wij persoonlijk de mooiste. Ik was zo onder de indruk van deze levada en dan met name hoe groot sommige bladeren waren (varens groter dan mij) de waterval inferno en het kristalheldere water. De donkere tunneltjes waar je door heen moet geeft zo een avontuurlijk. Werkelijk een prachtige omgeving die goed te wandelen is ook voor beginners. Na deze Hike zijn we nog bij de punthuisjes in Santana wezen kijken, en vanuit hier weer op ons gemak naar Calheta gereden om ons klaar te maken voor ons laatste avond hier op Madeira.  Het restaurant Velho stond zo hoog bij ons dat we besloten daar onze laatste avond door te brengen, wederom op het buitenterras gegeten en nagenieten in het avondzonnetje voordat we teruggaan naar ons huisje om de boel in te pakken. En de laatste nacht doorbrengen met een hoofd vol fantastische herinneringen voelt nu al als heimwee aan Madeira.

 

Mike & Janine

 

Janine is ook een fervent fotograve en je kunt hier haar INSTA bezoeken: Animalshots Photography

 

image00029.jpeg

image00016.jpeg

image00002.jpeg

 

 

 

 

 

 

Berichten
0 berichten
Bericht toevoegen
Ik ben geen robot

meer blog berichten

02 april

Stofdeeltjes van de Sahara op Madeira:Poeira do Saara

Op Madeira worden ongeveer twee keer per jaar tijdens verschillende periodes stofdeeltjes van de Sahara aangetroffen. Net als in Nederland worden deze doorgaans pas opgemerkt wanneer het regent, wanneer je de oranje/roodachtige substantie ziet liggen op auto's en bijvoorbeeld tuinmeubelen. Hoewel we dit fenomeen op Madeira vaker zien, betekent dit niet altijd dat het stof daadwerkelijk op ons eiland belandt.

Lees meer
31 oktober

Meer dan 30 ideeën om te doen wanneer het regent op Madeira.

Natuurlijk, als jij op vakantie bent is het meestal leuker wanneer het niet regent. Maar Madeira heeft voor die spaarzame momenten eigenlijk meer in petto dan de meesten zullen denken. Ook voor ons was het best een verrassing om te zien hoeveel er eigenlijk is, wat soms voor de bezoeker niet altijd even snel te vinden is. Daarom een mooie verzameling van dingen die je kunt bezoeken of doen op een regenachtige dag tijdens je vakantie hier.

Lees meer
08 oktober

Gastblog van Mike en Janine die verbleven in augustus '23

Van onze gasten Mike en Janine een stukje ontvangen over hun vakantie op Madeira bij ons. Lees hun verhaal en bekijk ook andere blogs van gasten om lekker in de stemming te komen.

Lees meer
10 december

Netwerken in het buitenland

Wonen, werken en leven op een plek waar je eigenlijk liever wilt wonen dan dat je nu doet. Voor zij die het doen is Madeira wel een heel interessante plek. Niet echt onmogelijk, maar voor zij die de stap wagen erg aantrekkelijk. Uiteraard horen daar de nodige netwerk tactieken bij, want met elkaar leven is het mooiste wat er is.

Lees meer
11 september

Veel doen en het niet druk hebben

Leven op Madeira gaat soms super langzaam, en andere keren weer enorm snel. We hebben de laatste tijd het idee dat er niet veel gebeurde hier bij ons. Maar terugkijkend op de laatste maand is het onwijs druk geweest. Hoe kan het toch dat we dit niet zo voelen vragen we onszelf dan af. 

Lees meer
25 augustus

Madeira life style, daar kan iedereen aan wennen

Een stukje over ons wonen en leven op Madeira. Bijzondere momenten en integreren in de samenleving door middel van motorrijden en dorpsfeestjes bezoeken.

Lees meer
02 juli

Vakantieblog van Ramon en Anouk

Afgelopen juni verbleven Ramon en Anouk bij ons in een huis en stuurde ons het volgende verslag van hun vakantie bij ons op Madeira. Hopelijk vinden jullie er leuke inspiratie in!

Lees meer
19 juni

Vogels en kittens op Madeira

In mei leggen alle vogels een ei en kwamen er twee kittens bij. Dat de maand mei voor ons een drukke maand zou worden zagen we ver van tevoren aankomen, toch zijn we verbaasd hoe snel we hier weer doorheen gevlogen zijn. Er heeft zich weer vanalles afgespeeld hier in Arco da Calheta.

Lees meer
19 juni

Gastblog en review van Sanne

Sanne was onlangs bij ons op bezoek en een bekende van Anne. Ze schreef ons het onderstaande stukje nav haar leuke verblijf op Madeira bij ons thuis.

Lees meer
27 april

Koningsdag op Madeira

Na een afwezigheid van bijna 2 jaar was het weer eens de mogelijkheid om Koningsdag te vieren op Madeira. Een oudhollandse traditie die door veel Nederlanders wereldwijd graag in ere wordt gehouden. Koningsgezind of niet, dit gaat nooit stilletjes voorbij toch?

Lees meer
10 april

Sugarcane oogst op Madeira 2022

Wij wonen in Arco da Calheta en zijn omringd door bananenplantages en suikerrietvelden in deze omgeving. Deze laatste heeft een keer per jaar een mooie traditie van oogsten en verwerken van het product in Calheta, Funchal en Porto da Cruz. Daar staan de laatste 3 nog werkende fabrieken op het eiland.

Lees meer
20 maart

Gastblog van Ingrid en Martin

Wij ontvingen het onderstaande stukje via de mail van Ingrid en Martin. Zij verbleven bij ons in februari 2022 en zo heb lezen hebben ze het fijn gehad. Daar is het ons helemaal om te doen. Tegelijk ook nog even een paar tips meegestuurd voor de volgende die hier komen genieten.

Lees meer
03 maart

Porto Santo - Ilha Dourada ‘the golden island’

Porto Santo ligt midden in de Atlantische Oceaan en is 11 km lang en 6 km breed. Het eiland wordt ook wel “Ilha Dourada” (gouden eiland) genoemd om zijn 9 km lange goudkleurige strand van fijn zijdezacht zand dat wordt ondergedompeld door een turkooisblauwe oceaan.

Lees meer
17 maart

Rob en Rieke op Madeira in februari '22

Rob & Rieke verbleven bij ons onlangs en namen speciaal vanuit Nederland hun eierdopjes mee. Een leuk tafereel om te zien hoe iedereen weer z'n eigen stukje meeneemt vanuit Nederland op de vakantie. Het mooiste compliment is wel dat ze zich zo thuis voelde hier bij ons. Lees hier hun ervaring op Madeira bij ons.

Lees meer
13 februari

Nieuwe ontwikkelingen en kansen in 2022

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Uitbreiding Calheta Boutique Houses? Waar voor veel mensen januari een periode van iets meer rust is na alle hectiek van de feestdagen, was het voor ons deze maand precies het tegenovergestelde.

Lees meer
25 januari

De feestdagen en lokale tradities op Madeira

Feestdagen op Madeira eind 2021. Gelukkig geen probleem omdat alles hier gewoon open is. Geen sluitingsregels, geen gekkigheid van overheid opgelegde regeltjes. Op Madeira gaat het leven zo goed als onverminderd door sinds de uitgeroepen pandemie. Veel buiten zijn, gezond leven en ventileren is hier vrij normaal. Geeft ook minder stress kunnen we melden.

Lees meer
16 december

Een gastblog van Jeannette en Wick

Enige tijd geleden verbleven Jeannette en Wick bij ons. Een leuk stel wat ook nu alweer geboekt heeft voor het voorjaar straks bij ons. We kijken er nu al naar uit :) Levensgenieters die het spel snappen en daar worden wij super blij van.

Lees meer
17 november

Linda en Stefan vakantieblog Madeira

Linda en Stefan kennen wij al van Tessel waar we woonden altijd. En nu waren ze bij ons op bezoek om hun vakantie te vieren hier op Madeira. Gezellig, leuk en ontspannen om hun hier te gast gehad te hebben. Lees hun blog en bekijk de foto's hieronder. Over wandelen, lokale drankjes, dolfijnen spotten en de mooiste dorpjes bezoeken op ons mooie eiland.

Lees meer
15 maart

Motorrijden op Madeira: genieten van schitterende kronkelwegen en adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan

Ontdek het plezier van motorrijden op Madeira met zijn prachtige kronkelwegen door de bergen en bossen, en continue uitzicht op de mooie dalen en de Atlantische Oceaan. Stop bij een van de vele uitkijkpunten en geniet telkens opnieuw van dit unieke eiland.

Lees meer
08 oktober

Een gastblog van Ron en Louise

Louise & Ron waren hier met hun vrienden op bezoek bij ons onlangs. Hoe mooi is het als je dit soort tripjes kunt delen met je vrienden. Een voorbeeld om te volgen vinden wij. Ze stuurden ons het onderstaande stukje over het verblijf op Madeira in Calheta Boutique Houses.

Lees meer
07 oktober

Nieuwe manieren om Madeira te ontdekken

Op Madeira is altijd wel wat te doen wanneer je even zonder inspiratie zit. Er zijn veel verschillende bedrijven die van alles organiseren voor de bezoekers van het eiland, maar ook de eigen bevolking weet de weg goed te vinden naar deze bedrijven.  Zo vonden wij onlangs een organisatie die tochten maakt in de bergen waar je normaal zonder speciale uitrusting niet kunt komen. De spelonken van het ruige terrein in het midden van Madeira kun je hier samen met hun verkennen. 

Lees meer
06 oktober

Mirjam en Henk gastblog

Mirjam & Henk stuurde ons hun ervaring na de vakantie op Madeira. Wat een liefde van dit leuke stel mogen ontvangen. Zelfs de katten Mini en Cooper hebben het er nog over (als ze konden praten). Lees het stukje hieronder en stel gerust je vragen eronder.

Lees meer
26 september

Hans en Clasien gastblog september 2021

Hans en Clasien verbleven bij ons in september en stuurde ons de volgende ervaring op van hun verblijf. Ook voor ons weer erg fijn om te zien dat er vooral leuke gasten bij ons verblijven. Een opvallend detail vinden wij zelf. Lees hieronder hun blog met enkele foto's van hun vakantie op Madeira.

Lees meer
26 juli

Gastblog van Ron en Gerda

Op 22 juni 2021 was het dan zover, onze reis naar Madeira. Lange tijd onzeker of het wel kon, maar uiteindelijk stond het licht op groen en zijn we vertrokken. Bij aankomst werden we opgehaald door vrienden die daar al voor de 2de keer waren.

Lees meer
12 juli

Gastblog van Sylvia & Roland - deel 2

Omdat we vorig jaar nog lang niet alles gezien en beleefd hebben op Madeira en zo ontzettend hadden genoten bij Calheta Boutique Houses, hadden we dit jaar 14 dagen geboekt in het ook al zo smaakvol ingerichte huisje Preto.  Het was een soort van thuiskomen toen we landen op het eiland.

Lees meer
14 juni

Klaar voor de zomer 2021

Wakker worden met het geluid van de tsjilpende vogeltjes en het kraaien van de haan in de buurt is echt een van onze favoriete ochtendrituelen. Nu de temperaturen weer stijgen is het heerlijk om vroeg op te staan en met je eerste kopje koffie buiten te luisteren naar de ontwakende vallei. De zoete geur van onze bloeiende jasmijn zorgt ervoor dat het zomergevoel compleet is.

Lees meer
10 mei

Nieuwe plannen, nog completer aanbod

Stilzitten. Daar zijn we allebei niet zo goed in. Na een flinke verbouwing hier in 2019 op ons terrein en het opstarten van onze Calheta Boutique Houses zijn we inmiddels weer met een leuk nieuw project gestart. Voor onszelf, maar ook voor onze toekomstige gasten. We gaan namelijk de garage aanpakken, iets wat al veel langer in ons hoofd zat, maar nog nooit echt concrete plannen voor gemaakt. 

Lees meer
08 april

Digital Nomads op Madeira

Zo’n 6 maanden nadat we ons project hier op Madeira in 2019 hadden afgerond, kwam plotseling alles weer tot stilstand. We konden amper wennen aan het feit dat we weer gasten konden ontvangen. Op 14 maart 2020 zwaaiden we toen nog niet wetende onze laatste gasten uit, het vliegveld ging zo goed als op slot en hier op Madeira gingen we een redelijk strenge lockdown in.

Lees meer
11 maart

Madeira: het Tessel van Portugal

Het zal waarschijnlijk vooral aan de sfeer liggen waarom de eilanden vaak zo in trek zijn bij mensen van het vaste land. De natuur, vaak rustiger en de mystiek van de reis er naar toe. Madeira is erg in trek bij de Portugezen die op het vaste land wonen. 

Lees meer
03 februari

Dierenliefde op Madeira

Drie jaar geleden kwamen Anne en ik naar Madeira om ons hier te vestigen. Inmiddels is het leeuwendeel van ons project klaar. Met nog wat kleine leuke dingen op stapel wilden we gaan voor de volgende stap. Een nieuw huisdier leek ons echt iets heel leuks om weer erbij te hebben.

Lees meer
31 december

Laatste dag van 2020

Het is 06.30 uur in de ochtend op 31 december 2020. De wekker gaat en we veren op uit bed allebei. Het is de laatste dag van dit jaar die begonnen is. 

Lees meer
15 december

Dagelijkse dingen op Madeira

Op Madeira zijn we inmiddels wel gewend om veel dingen tegelijkertijd te doen. Zo hebben we dagen dat we enkele delen van het tuinwerk aanpakken, totdat het te warm wordt of we geen zin meer hebben. De rest van de dag wordt dan opgevuld met binnen in huis werken of gewoon lekker op pad met de cabrio en dan zien we wel hoe de dag verloopt.

Lees meer
26 november

Sinterklaas ook op Madeira?

Voor velen is het een warme herinnering aan leuke tijden rond deze speciale dag. Een mystieke sfeer waarin spanning en gezellige avonden hand in hand gingen. We hebben het over de dagen rond 5 december waarin Sinterklaas en zijn zwarte pieten het dagelijkse leven beheersden.

Lees meer
05 november

Gastblog van Anja en Ramon

Anja & Ramon gingen eerder al jaren naar Noord Portugal bij Nederlanders op vakantie. Quinta dos Moinhos was dat. Dit jaar eens even wat anders. Lees hier de reiservaring van Anja en Ramon die bij ons op Madeira te gast waren.

Lees meer
03 november

Braai op Madeira

Het leuke van de rust is wel dat het nu de perfect tijd is om de braai vaardigheden beter onder de knie te krijgen. Bij de bouw van ons huis hier op Madeira hebben we een Zuid-Afrikaanse braai laten inbouwen onder de veranda. Een keus die vooral was gevallen op de uiterlijke kenmerken de braai. Nu blijkt het los van een mooi uiterlijk ook een speciale manier van koken te bieden. Daarom noemen ze het ook geen barbecue, maar een braai. 

Lees meer
20 oktober

Gastblog van Carmen en Wiebe

Toen wij thuiskwamen van ons boodschappenritje waren Carmen & Wiebe al ingecheckt in hun huis bij ons. Gelijk al een spontane vriendelijke ontmoeting met elkaar. Later deze week werden wij door hun en de andere huisjes nog uitgenodigd om poncha's (meerdere) te gaan drinken bij Bar Avelino. Lees hier hun Madeira ervaring.

Lees meer
29 september

Gastblog van Lise en Remco

Lise & Remco waren al heel lang van plan om te komen naar ons. En dan eindelijk was het zover na alle COVID-19 rompslomp die ontstond. Bijzonder om te vermelden dat Remco hier op Madeira zijn liefde Lise ten huwelijk heeft gevraagd bij zonsopkomst op de laatste dag van hun verblijf hier. Lees hier hun verhaal van het bezoek aan ons.

Lees meer
11 oktober

Gastblog van Sylvia & Roland - deel 1

Sylvia en Roland waren bij ons op bezoek. Ook hun waren voor de eerste keer naar Madeira afgereisd. Ze delen hieronder hun verhaal over de 10 dagen die ze op Madeira waren bij ons. Het was gezellig en wij mochten hun volgend jaar alweer in de agenda noteren. Ze zijn geoefende wandelaars, dus het was leuk om een lekkere lange wandeling met ze te maken bij Fanal.

Lees meer
09 oktober

Gastblog Ewa & Sjoerd

Ewa & Sjoerd waren onlangs bij ons op vakantie samen. Voor de eerste keer samen naar Madeira. Leuk om hun te leren kennen in een relaxte setting. Samen met hun een levadawandeling gemaakt (nova-moinho boven Ponta do Sol) en daarna natuurlijk op het einde een poncha bij het barretje waar je eindigt. We hebben een heerlijke dag met ze gehad, hieronder volgt het stukje wat zij ons opstuurden.

Lees meer
01 oktober

Bananeneiland

Wie nog niet op Madeira is geweest kent vooral de benaming ‘Madeira bloemeneiland’, maar minder voor de hand liggend is de naam ‘bananeneiland’. En dat terwijl de jaarlijkse export op ruim 600.000 kg ligt naar het vaste land.

Lees meer
05 september

Klimaat op Madeira

Met warme zomers en milde winters tref je op Madeira een prettig klimaat. Het is qua temperatuur dan ook het gehele jaar een prettige vakantiebestemming met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 24 graden. De temperaturen van de oceaan hier hebben dezelfde waardes en daarom ook ideaal om watersport hier te bedrijven of gewoon lekker in de zee te dobberen.

Lees meer
06 augustus

Beachlife, Madeira style

De laatste weken zie je de ‘stranden’ van Madeira weer vollopen. Stranden schrijven we tussen haakjes, want hoewel er hier een aantal zandstranden te vinden zijn, is de rest gewoon liggen op de keien. Wanneer wij al strompelend over de keien een plekje zoeken, weten de locals om je heen direct dat je een toerist bent.

Lees meer
03 juli

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak. “Positief vooruitkijken heeft ons in ieder geval enorm geholpen de laatste maanden, we weten zeker dat we over een maand weer een leuke update kunnen geven”.

Lees meer
11 juni

Juni 2020 Madeira

Op het moment van schrijven zijn we net in Juni beland, Juni! Het is ongelooflijk hoe snel de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen. Aan de ene kant is dit wel prettig, zoveel spannende dingen zijn er niet gebeurd. We kijken uit naar de periode die zal aanbreken wanneer het toerisme weer op gang kan komen hier op Madeira. Aan de andere kant is het opvallend hoe snel we ons hebben aangepast aan een veel langzamer tempo, veel tijd thuis door te brengen en nieuwe hobby’s werden opgepakt.

Lees meer
15 mei

Boodschappen of terrasje pakken?

Een maandelijks blog bijhouden in een periode waarin de impulsen van buitenaf weg zijn gevallen lijkt in eerste instantie niet mee te vallen. Immers maken we nu buiten onze poort niet echt veel bijzonders mee om over te schrijven. Mits je een wekelijks ritje naar de lokale supermarkt wel mag tellen. Laten we de details daarover maar niet te veel aan bod komen. Of toch wel? 

Lees meer
06 mei

Recept: Poncha da Madeira

Op Madeira zul je zien dat er ontzettend veel barretjes langs de weg zijn die Poncha maken. Vaak wordt dit buiten al aangeduid middels een bord met daarop een afbeelding van het traditionele glas en een caralhinho ( hierover later meer uitleg) erbij. 

Lees meer
20 april

Gastblog Elsbeth en Gerrit: Vanaf Urk naar Madeira

"Alweer 8 weken geleden toen we in het vliegtuig vertrokken naar... Madeira! Wat hebben wij genoten!" Dit is het gastblog van Elsbeth en Gerrit die onlangs bij ons te gast waren.

Lees meer
19 maart

En toen was daar ineens... het Corona-virus

Inmiddels kun je er bijna niet meer omheen wat er op dit moment allemaal gaande is wereldwijd. Ook wij volgen het nieuws bijna van minuut tot minuut, wat gaat de overheid hier beslissen, wat gaan de vliegmaatschappijen doen, wanneer komen onze volgende gasten aan?

Lees meer
08 februari

Levada's op Madeira ontdekken

Wie onze vorige blog gelezen heeft weet dat een van onze ‘goede voornemens’ was om dit jaar weer actiever te zijn en voornamelijk weer meer te wandelen hier op Madeira. Wie nog niet zo bekend is met Madeira weet misschien niet dat het hier een paradijs is voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Lees meer
09 januari

Ons eerste blog van 2020 met de kleine en grote dingen die op de rol staan voor dit jaar.

Ten eerste willen wij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hebben ontzettend veel zin in 2020, een jaar waarin voor ons veel mooie dingen op de planning staan. Iedere dag zijn we ons bewust van de stap die wij hebben gezet om vaker op Madeira te zijn, we voelen ons hier zo ontzettend gelukkig. Hopelijk later misschien zelfs wel permanent. Maar zo ver is het nog lang niet.

Lees meer
20 januari

It’s the most wonderful time of the year - 5 redenen waarom je in December naar Madeira wil!

Madeira is onlangs alweer voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Island Destination Of The World’, iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Jaarrond kun je hier genieten van de mooie en vaak ruwe natuur, het zachte klimaat en lekker eten en drinken, Madeira heeft voor ieder wat wils! Zo ook in December, mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Lees meer
11 november

Gastblog van Ellis & Jeroen (7-11 november)

Lieve Dave en Anne, Na onze gezamenlijke herinneringen, veelal op Texel, werd ons steeds duidelijker dat jullie toekomst (deels) niet meer op Texel zou liggen, al kwam het voor ons toch eerder dan verwacht.

Lees meer
17 november

Gastenblog Ineke & Erik van 7-14 november 2019

Vanaf de eerste blog volgen we Anne en Dave in hun plannen op Madeira. Wat hebben ze er fantastische Boutique Houses van gemaakt! Je voelt de liefde en de passie waarmee de houses ontworpen en ingericht zijn. Overal is aan gedacht, alles in huis voor een heerlijk ontspannen weekje weg met z'n tweetjes.

Lees meer
11 november

Nazomer op Madeira

Het heeft niets te maken met minder weer hier in iedere geval. Gister nog met vrienden en gasten heerlijk buiten BBQ gehad zonder een zuchtje wind met zicht op de ondergaande zon vanaf de veranda. Lees hier ons nieuwste stukje vanaf Madeira.

Lees meer
09 november

Blog from Valentino en Romina (Zwitserland)

The nature-orientated island of Madeira offers a lot – and so does the Calheta Boutique Houses where we spent a wonderful week in October/ November 2019.

Lees meer
13 oktober

Gastenblog Heleen en Ron de Kluyver

Wij (Anne & Dave) willen graag de website aanvullen met steeds weer andere verhalen van gasten die bij ons verbleven. Hun ervaringen bij Calheta Boutique Houses, maar vooral eigenlijk ook hun ervaringen op Madeira. Leuk voor ons, maar ook voor de gasten die er al waren of in de toekomst willen komen.

Lees meer
03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 februari

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer