Persoonlijk Madeira

1

Beachlife, Madeira style

gepubliceerd op: 06 aug. 2020
De laatste weken zie je de ‘stranden’ van Madeira weer vollopen. Stranden schrijven we tussen haakjes, want hoewel er hier een aantal zandstranden te vinden zijn, is de rest gewoon liggen op de keien. Wanneer wij al strompelend over de keien een plekje zoeken, weten de locals om je heen direct dat je een toerist bent.

 

Waar het voor hen de normaalste zaak van de wereld lijkt, is het voor ons in het begin nogal wennen om met je handdoekje comfortabel op de stenen te gaan liggen. Wanneer de zomerperiode aanbreekt worden de stranden wel zo goed als mogelijk platgereden met grote bulldozers. Op de meeste plekjes worden ook loopplankjes en parasolletjes van palmbladeren geplaatst. Simpel, maar doeltreffend. Ga je binnenkort ook op vakantie naar Madeira? We hebben een aantal leuke strandjes voor jullie op een rijtje gezet. 

 

Calheta Beach

Een heerlijk zandstrand op 5 minuten vanaf Calheta Boutique Houses, waar je het jaarrond kunt zonnen en zwemmen. Er is een baai aangelegd met aan beide kant een strand waar ook mogelijkheden zijn om lekker op een terrasje te zitten. Er zijn bedjes en parasolletjes die je kunt huren en er is ook een extra gebouw met douches en toiletten.
Bij de naastgelegen haven vertrekken de dolfijnen- en walvistochten en is er genoeg keus aan leuke restaurantjes. Voor ieder wat wils!

 

Madalena do Mar

Dit Calhau-strand wordt voor de zomermaanden klaargemaakt met loopplankjes en parasolletjes. Langs de weg in Madalena worden ook verschillende terrasjes opgezet in de zomer. Taberna da Madalena (onze favoriet) bijvoorbeeld, hier maken ze de lekkerste sangria en bestel je typische Madeirense gerechten zoals een Prego no Bolo do Caco of een portie Polvo.
Ook voor de traditionele Poncha (lees ons blogje erover) kun je hier zeer goed terecht! Bekijk hier een video van Madelena beach

 

Madelena do Mar Beach

 

Ponta do Sol 

Ook in Ponta do Sol wordt in de zomermaanden een strandscene gecreëerd. Er wordt een grote zeecontainer geplaatst met keuken, een groot terras op vlonders gebouwd en daarmee heeft ‘A Baixa’ hier in de zomer een prachtige plek waar je kunt genieten van koude drankjes en lekkere gerechtjes. Probeer bijvoorbeeld eens een portie ‘Lapas’, dit zijn kleine schelpjes die erg lekker zijn met wat citroen of kruidenboter. Op dit moment organiseren ze bij A Baixa iedere donderdagavond live optredens. Vanaf hier kun je dan ook genieten van prachtige sunsets met heerlijke muziek op de achtergrond. Bekijk hier een video van Ponta do Sol, en zie hoe het strand eruit ziet.

 

Calhau da lapa

Dit paradijselijke stukje strand is toegankelijk met een bootje vanaf Ribeira Brava. Er is ook een route die je kunt bewandelen, maar bereid je dan voor op heel veel traptreden. Dit strand is in de zomermaanden ontzettend leuk om naartoe te gaan. Het is er nooit te druk en je kunt er heerlijk zwemmen vanaf de aanlegsteiger. Als lunch wordt er een barbecue geregeld met daarop vis en andere heerlijke gerechten. Met een koud Coral biertje in je hand hou je het hier met gemak een hele dag vol. Bekijk hier een video van Calhau da Lapa.

 

Calhau da Lapa


Faja dos Padres

Een idyllisch stukje Madeira, waar je met behulp van een kabelbaan kunt afdalen naar de kust. Je bent omringd door een oase van groen, in de wintermaanden heerst er een enorme rust. In de zomermaanden is dit een populair stukje strand waar je heerlijk kunt lunchen en eventueel kunt overnachten als je wakker wil worden van het ruisen van de oceaan. Er zijn ook boottrips waarmee je dit stukje van het eiland kunt aandoen.

 

Madeira Beach

 

Bovenstaande strandjes zijn slechts een selectie van alle plekjes waar je naartoe kunt. Zo kun je bijvoorbeeld nog een bezoekje brengen aan het zwarte strand van Seixal, Praia Formosa bij Funchal, Praia do Garajau of Reis Magos Beach. Allemaal stuk voor stuk een eigen en uniek karakter. Hou je niet zo van het strand? Dan kun je bij ons ook jaarrond heerlijk aan het zwembad liggen, met een heerlijke watertemperatuur van 26 graden altijd goed toeven! Wie weet mogen we u als lezer hier ooit eens ontvangen.

Wie heeft er nog leuke strandtips die andere reizigers moeten weten? Laat het weten hieronder in de comments of deel het onder de post in Facebook. Samen maken we het compleet.

Bedankt voor het lezen en tot over een paar weken!

Abraço, 

 

Dave & Anne

 

Volg ons op social hier:

Facebook & Instagram 

 

 

Berichten
0 berichten
Bericht toevoegen
Ik ben geen robot

meer blog berichten

05 september

Klimaat op Madeira

Met warme zomers en milde winters tref je op Madeira een prettig klimaat. Het is qua temperatuur dan ook het gehele jaar een prettige vakantiebestemming met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 24 graden. De temperaturen van de oceaan hier hebben dezelfde waardes en daarom ook ideaal om watersport hier te bedrijven of gewoon lekker in de zee te dobberen.

Lees meer
06 augustus

Beachlife, Madeira style

De laatste weken zie je de ‘stranden’ van Madeira weer vollopen. Stranden schrijven we tussen haakjes, want hoewel er hier een aantal zandstranden te vinden zijn, is de rest gewoon liggen op de keien. Wanneer wij al strompelend over de keien een plekje zoeken, weten de locals om je heen direct dat je een toerist bent.

Lees meer
03 juli

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak. “Positief vooruitkijken heeft ons in ieder geval enorm geholpen de laatste maanden, we weten zeker dat we over een maand weer een leuke update kunnen geven”.

Lees meer
11 juni

Juni 2020 Madeira

Op het moment van schrijven zijn we net in Juni beland, Juni! Het is ongelooflijk hoe snel de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen. Aan de ene kant is dit wel prettig, zoveel spannende dingen zijn er niet gebeurd. We kijken uit naar de periode die zal aanbreken wanneer het toerisme weer op gang kan komen hier op Madeira. Aan de andere kant is het opvallend hoe snel we ons hebben aangepast aan een veel langzamer tempo, veel tijd thuis door te brengen en nieuwe hobby’s werden opgepakt.

Lees meer
15 mei

Boodschappen of terrasje pakken?

Een maandelijks blog bijhouden in een periode waarin de impulsen van buitenaf weg zijn gevallen lijkt in eerste instantie niet mee te vallen. Immers maken we nu buiten onze poort niet echt veel bijzonders mee om over te schrijven. Mits je een wekelijks ritje naar de lokale supermarkt wel mag tellen. Laten we de details daarover maar niet te veel aan bod komen. Of toch wel? 

Lees meer
06 mei

Recept: Poncha da Madeira

Op Madeira zul je zien dat er ontzettend veel barretjes langs de weg zijn die Poncha maken. Vaak wordt dit buiten al aangeduid middels een bord met daarop een afbeelding van het traditionele glas en een caralhinho ( hierover later meer uitleg) erbij. 

Lees meer
20 april

Gastblog Elsbeth en Gerrit: Vanaf Urk naar Madeira

"Alweer 8 weken geleden toen we in het vliegtuig vertrokken naar... Madeira! Wat hebben wij genoten!" Dit is het gastblog van Elsbeth en Gerrit die onlangs bij ons te gast waren.

Lees meer
19 maart

En toen was daar ineens... het Corona-virus

Inmiddels kun je er bijna niet meer omheen wat er op dit moment allemaal gaande is wereldwijd. Ook wij volgen het nieuws bijna van minuut tot minuut, wat gaat de overheid hier beslissen, wat gaan de vliegmaatschappijen doen, wanneer komen onze volgende gasten aan?

Lees meer
08 maart

Levada's op Madeira ontdekken

Wie onze vorige blog gelezen heeft weet dat een van onze ‘goede voornemens’ was om dit jaar weer actiever te zijn en voornamelijk weer meer te wandelen hier op Madeira. Wie nog niet zo bekend is met Madeira weet misschien niet dat het hier een paradijs is voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Lees meer
09 januari

Ons eerste blog van 2020 met de kleine en grote dingen die op de rol staan voor dit jaar.

Ten eerste willen wij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hebben ontzettend veel zin in 2020, een jaar waarin voor ons veel mooie dingen op de planning staan. Iedere dag zijn we ons bewust van de stap die wij hebben gezet om vaker op Madeira te zijn, we voelen ons hier zo ontzettend gelukkig. Hopelijk later misschien zelfs wel permanent. Maar zo ver is het nog lang niet.

Lees meer
20 januari

It’s the most wonderful time of the year - 5 redenen waarom je in December naar Madeira wil!

Madeira is onlangs alweer voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Island Destination Of The World’, iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Jaarrond kun je hier genieten van de mooie en vaak ruwe natuur, het zachte klimaat en lekker eten en drinken, Madeira heeft voor ieder wat wils! Zo ook in December, mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Lees meer
11 november

Gastblog van Ellis & Jeroen (7-11 november)

Lieve Dave en Anne, Na onze gezamenlijke herinneringen, veelal op Texel, werd ons steeds duidelijker dat jullie toekomst (deels) niet meer op Texel zou liggen, al kwam het voor ons toch eerder dan verwacht.

Lees meer
17 november

Gastenblog Ineke & Erik van 7-14 november 2019

Vanaf de eerste blog volgen we Anne en Dave in hun plannen op Madeira. Wat hebben ze er fantastische Boutique Houses van gemaakt! Je voelt de liefde en de passie waarmee de houses ontworpen en ingericht zijn. Overal is aan gedacht, alles in huis voor een heerlijk ontspannen weekje weg met z'n tweetjes.

Lees meer
11 november

Nazomer op Madeira

Het heeft niets te maken met minder weer hier in iedere geval. Gister nog met vrienden en gasten heerlijk buiten BBQ gehad zonder een zuchtje wind met zicht op de ondergaande zon vanaf de veranda. Lees hier ons nieuwste stukje vanaf Madeira.

Lees meer
09 november

Blog from Valentino en Romina (Zwitserland)

The nature-orientated island of Madeira offers a lot – and so does the Calheta Boutique Houses where we spent a wonderful week in October/ November 2019.

Lees meer
13 oktober

Gastenblog Heleen en Ron de Kluyver

Wij (Anne & Dave) willen graag de website aanvullen met steeds weer andere verhalen van gasten die bij ons verbleven. Hun ervaringen bij Calheta Boutique Houses, maar vooral eigenlijk ook hun ervaringen op Madeira. Leuk voor ons, maar ook voor de gasten die er al waren of in de toekomst willen komen.

Lees meer
03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer