Persoonlijk Madeira

1

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

gepubliceerd op: 08 aug. 2019
Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.


Het ‘enige’  wat we nog moesten doen was een plan uitwerken hoe we het bijna 4000 m2 grote stuk grond gingen veranderen, met daarop 4 huizen en een groot zwembad. Als je het snel leest valt het best mee. 

Gelukkig zijn wij beide sterk en wisten we wat we wel en niet mooi vonden. Ook de stijl was voor ons wel redelijk duidelijk, alleen nu nog alle elementen samenbrengen in een ontwerp van ons eigen plekje. Met de hulp van goede partijen in ontwerp, bouwkunde en veel doorzettingsvermogen zijn we nu eindelijk aangekomen in de laatste week van de oplevering.

Aanzicht zwembad bedjes nieuw uit de verpakking.jpg Chica die vanaf dag 1 al bij ons is en tijdens de bouw gebleven gelukkig.jpg

Rond 7 augustus komt de fotograaf hier om alles goed vast te leggen op een professionele manier en dan kan de website online. Exact 7 jaar geleden op dezelfde dag, hebben wij elkaar leren kennen op Texel tijdens het hoogseizoen. Alsof we elkaar in het zevende jaar (de bekende seven-year-itch) nog even extra wilden testen of wij wel voor elkaar bestemd waren! Het waren waren 19 goed ingevulde maanden waarin uitzoeken, kiezen, managen en schakelen in snel tempo elkaar afwisselden of door elkaar liepen. We schrijven nog steeds in de ‘wij’ vorm, dus het is ons bijna gelukt. Tussendoor waren er genoeg momenten in de avond om te genieten van welverdiende rust en elkaar. Bij voorkeur aan de zee om te genieten van een fantastische sunset en lapas van de BBQ.

Nieuw servies net binnen voor de huisjes.jpgDe komende tijd zullen we weer op adem kunnen komen en we kijken ernaar uit om het eiland weer verder te kunnen verkennen. Als alles dan z’n plekje gaat krijgen qua dagindeling in ons nieuwe leven is er weer tijd voor het volgende reeds bedachte idee. Wat dat gaat worden laten we nog even voor onszelf. Voor nu zijn we heel erg blij dat de stofresten bijna weg zijn, het zwembad weer glimt en straalt en de rust is wedergekeerd in Arco da Calheta.

Genieten van Guinness in ons favo barretje in Funchal.jpg

 

 

Het was tot nu toe al een mooi avontuur en we kunnen het iedereen aanbevelen om samen iets te ondernemen. Het leven is te kort om er niet van te genieten en op deze manier hebben wij een weg gevonden waarin er plek is voor persoonlijke ontwikkeling en toch samen zijn op de momenten die wij wensen. Wat vandaag niet afkomt, geven we morgen gewoon de aandacht die het verdient. Bijvoorbeeld omdat er zomaar een feestje wordt georganiseerd vlakbij. Dit is hier oergezellig, gewoon op straat en genieten van lokale gerechten. Meestal zelfs alleen voor de lokale bevolking en wat toeristen die toevallig passeren. Bekendmaking van dit soort evenementen gaat hier vaak gewoon via een auto met luidsprekers op het dak, die dan 2 weken van tevoren door de dorpjes rijdt. Is het niet schitterend?

 

Mostra de banana's festival Madelena do Mar.jpg  Lapas en wijn in Paul do Mar tijdens de sunset.jpg

In ons volgende blog zullen we een rondleiding geven over ons gehele project hier op Madeira. Maar voor wie zolang niet kan wachten, houdt onze socialmedia kanalen goed in de gaten na het weekend.

Abraço,

Anne Rienstra & Dave Huizinga

Volg ons via Facebook & Instagram

meer blog berichten

03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 februari

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer