Persoonlijk Madeira

1

Boodschappen doen op Madeira

gepubliceerd op: 03 sep. 2019
Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Hier kun je het beste de situatie schetsen als volgt; je stelt je lijst samen en vervolgens hoop je dat de winkels het hebben :) Ongeveer hetzelfde als op 24 december einde van de middag de ‘Appie’ binnen lopen met je lijstje voor het kerstdiner op de 25e. 

Natuurlijk is het niet erg, want zo gaat het hier nu eenmaal, dat weet je en dan geeft het niet. Wat het wel creëert is dat je snel leert schakelen en je natuurlijk wel een makkelijke ‘eter’ moet zijn. Het scheelt wel in ieder geval. 

Wat ook anders gaat hier op Madeira is een iets langere wachttijd bij de slager. Veel Madeirense kopen hun vlees in het groot. Dus veel kippenpoten, varkensribben, grote zakken vol met stoofvlees en ook gehakt. Het mooiste is dat gehakt hier eigenlijk nooit in de vitrines ligt. Je kiest het vlees van je keuze, en dan wordt het vers voor je gemalen in de gehaktmolen. Fantastisch om te zien dat dit zo gaat. Zojuist ook even heerlijk rundergehakt gehaald voor de beste hamburger thuis. Dat weten hoe te maken vanuit ons verleden op Tessel natuurlijk. Goede verse brioche broodjes van de bakker en gaan! Water loopt in de mond bij het schrijven hierover.

IMG_7230.jpg    IMG_7231.jpg

En goed voor de volgende keer bij de slager, ze weten snel wie je bent en wat je wilt. Bijna ouderwetse service en hostmanship zou je zeggen. Of gewoon eigenlijk zoals het zou moeten zijn?

We hopen op deze manier een kleine inzage te kunnen geven van ons leven op Madeira en z’n gewoontes. Wij passen ons wel aan, dat is geen enkel punt. Het is niet voor niets dat in ons bedrijfslogo een kameleon zit verwerkt uiteraard. 

 

Abraco

Dave & Anne

 

Leuk om te lezen en meer zien? We zijn redelijk actief op INSTAGRAM

 

 

 

meer blog berichten

03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 februari

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer