Persoonlijk Madeira

1

Gastblog van Ellis & Jeroen (7-11 november)

gepubliceerd op: 11 nov. 2019
Lieve Dave en Anne, Na onze gezamenlijke herinneringen, veelal op Texel, werd ons steeds duidelijker dat jullie toekomst (deels) niet meer op Texel zou liggen, al kwam het voor ons toch eerder dan verwacht.

 

Madeira werd de bestemming en al snel starten jullie met het verbouwen van het complex. De ontwikkelingen volgde wij via jullie blog, verschillende media en onze skype contacten. Vol bewondering het bestaande complex zien veranderen van een bouwput, daarna stapje voor stapje opgebouwd zien worden tot een prachtig relax-oord. Uiteraard moesten wij dat met eigen ogen gaan bekijken!

Voor begin november waren de tickets geboekt om, samen met onze vrienden Bert & Liesbeth, voor 6 dagen te genieten op en van Madeira. Voor Nederland een wintermaand met alle weersomstandigheden van dien, voor Madeira een maand met “zomerweer”.

In jullie bevestigingsmail werden wij vooraf al uitgebreid geïnformeerd over enkele “huishoudelijke” mededelingen. Zo adviseerden jullie onder andere om een auto te huren bij het vliegveld, wat zeer terecht bleek. Jullie verwezen daarbij naar Sunny Cars in de bevestigingsmail die wij direct na het boeken ontvingen, alles werd netjes en soepel geregeld door dit bedrijf. 

Het was ons vooraf al duidelijk dat hier iets moois was ontstaan, maar deze verwachtingen werden volledig overtroffen. Een warm onthaal, prachtige luxe huisjes, mooi zwembad………, alles met een verbluffend uitzicht over de Atlantische Oceaan. En qua weer in “de juiste baai” aan de zuid kant van Madeira. Dit ervaarde wij zelf doordat wij tijdens onze ritjes aan de west, noord en oost kant van Madeira vaak een lange broek en vest nodig te hadden en bij terugkomst Calheta Boutique Houses heerlijk onze zwembroek aantrokken om van het zwembad en zon te genieten.

Bij aankomst in het huisje werden eveneens verrast door eerste boodschappen, waardoor we direct van een hapje en een drankje waren voorzien en een direct bezoek aan de supermarkt niet noodzakelijk was.

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.32.58.jpg

Door het beschikbaarstelling van een wifi netwerk, is door jullie ook voorzien in de mogelijkheid om tijdens de vakantie toch eventuele zakelijke mail te verwerken. Maar niet teveel natuurlijk! De dagen vroeg op, lekker ontbijten met verse broodjes van de plaatselijke supermarkt, met uitzicht op de oceaan. Als je daar het “zwitser leven” gevoel niet van krijgt!

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.23.52.jpg

Jullie wisten ons de juiste plekjes te benoemen om de schoonheid van Madeira te bekijken. Daardoor prachtige tochten gemaakt langs de kust, door de bergen en prachtige rotswanden. Woorden schieten te kort, de foto’s vertellen het verhaal. Van Arco da Calheta, via Jardim do Mar, Paul do Mar, naar O Precipício hoog op de berg.

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.24.03.jpg

Daarna via de bergen naar Porto Moniz……..,

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.22.00.jpg

Ribeira da Janela,  Seixal, en Sao Vicente.

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.22.20.jpg

Na deze geweldige routes in het eerste deel van de dag, namen we in het tweede deel van de dag uitgebreid te tijd om lekker te ontspannen in en rond het zwembad.

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.22.46.jpg

In de avonden genoten wij van het gezellig samenzijn, thuis bij een heerlijke BBQ, met een bezoek aan de Maktub Pub in Paul do Mar aan het water, het eten van een heerlijke gesteengrilde ossenhaas bij Leenos of gewoon genieten van de prachtige zon.

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.22.59.jpg

Op de laatste dag zijn wij uitgevaren met Franki Slijpen van Calheta Touristic Promotions, deze jongen weet waar de vissen leven en zal je niet teleur stellen. Dave en Anne kunnen deze trip voor je boeken zodat je niet achter het net vist. Want het is vaak volle bak bij Franki. Tijdens deze tocht hebben wij mogen genieten van de natuur in het water en hadden wij het voorrecht om potvissen, grienden, dolfijnen en schildpadden van heel dichtbij te. Een ervaring die absoluut niet mag ontbreken!

Dave en Anne, jullie mogen enorm trots zijn op het paradijsje dat jullie hebben gecreëerd. De dagen waarin we hebben genoten van jullie gastvrijheid en de schitterende natuur van Madeira, waren veel te kort en zijn omgevlogen. Super dank voor deze mooie ervaring. Heel veel succes, geluk en gezondheid voor jullie samen! Tot snel!

 

Ellis & Jeroen

 

Meer weten? Stel je vraag hieronder en krijg een antwoord op maat van ons terug.

 

 

Berichten
0 berichten
Bericht toevoegen
Ik ben geen robot

meer blog berichten

05 september

Klimaat op Madeira

Met warme zomers en milde winters tref je op Madeira een prettig klimaat. Het is qua temperatuur dan ook het gehele jaar een prettige vakantiebestemming met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 24 graden. De temperaturen van de oceaan hier hebben dezelfde waardes en daarom ook ideaal om watersport hier te bedrijven of gewoon lekker in de zee te dobberen.

Lees meer
06 augustus

Beachlife, Madeira style

De laatste weken zie je de ‘stranden’ van Madeira weer vollopen. Stranden schrijven we tussen haakjes, want hoewel er hier een aantal zandstranden te vinden zijn, is de rest gewoon liggen op de keien. Wanneer wij al strompelend over de keien een plekje zoeken, weten de locals om je heen direct dat je een toerist bent.

Lees meer
03 juli

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak. “Positief vooruitkijken heeft ons in ieder geval enorm geholpen de laatste maanden, we weten zeker dat we over een maand weer een leuke update kunnen geven”.

Lees meer
11 juni

Juni 2020 Madeira

Op het moment van schrijven zijn we net in Juni beland, Juni! Het is ongelooflijk hoe snel de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen. Aan de ene kant is dit wel prettig, zoveel spannende dingen zijn er niet gebeurd. We kijken uit naar de periode die zal aanbreken wanneer het toerisme weer op gang kan komen hier op Madeira. Aan de andere kant is het opvallend hoe snel we ons hebben aangepast aan een veel langzamer tempo, veel tijd thuis door te brengen en nieuwe hobby’s werden opgepakt.

Lees meer
15 mei

Boodschappen of terrasje pakken?

Een maandelijks blog bijhouden in een periode waarin de impulsen van buitenaf weg zijn gevallen lijkt in eerste instantie niet mee te vallen. Immers maken we nu buiten onze poort niet echt veel bijzonders mee om over te schrijven. Mits je een wekelijks ritje naar de lokale supermarkt wel mag tellen. Laten we de details daarover maar niet te veel aan bod komen. Of toch wel? 

Lees meer
06 mei

Recept: Poncha da Madeira

Op Madeira zul je zien dat er ontzettend veel barretjes langs de weg zijn die Poncha maken. Vaak wordt dit buiten al aangeduid middels een bord met daarop een afbeelding van het traditionele glas en een caralhinho ( hierover later meer uitleg) erbij. 

Lees meer
20 april

Gastblog Elsbeth en Gerrit: Vanaf Urk naar Madeira

"Alweer 8 weken geleden toen we in het vliegtuig vertrokken naar... Madeira! Wat hebben wij genoten!" Dit is het gastblog van Elsbeth en Gerrit die onlangs bij ons te gast waren.

Lees meer
19 maart

En toen was daar ineens... het Corona-virus

Inmiddels kun je er bijna niet meer omheen wat er op dit moment allemaal gaande is wereldwijd. Ook wij volgen het nieuws bijna van minuut tot minuut, wat gaat de overheid hier beslissen, wat gaan de vliegmaatschappijen doen, wanneer komen onze volgende gasten aan?

Lees meer
08 maart

Levada's op Madeira ontdekken

Wie onze vorige blog gelezen heeft weet dat een van onze ‘goede voornemens’ was om dit jaar weer actiever te zijn en voornamelijk weer meer te wandelen hier op Madeira. Wie nog niet zo bekend is met Madeira weet misschien niet dat het hier een paradijs is voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Lees meer
09 januari

Ons eerste blog van 2020 met de kleine en grote dingen die op de rol staan voor dit jaar.

Ten eerste willen wij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hebben ontzettend veel zin in 2020, een jaar waarin voor ons veel mooie dingen op de planning staan. Iedere dag zijn we ons bewust van de stap die wij hebben gezet om vaker op Madeira te zijn, we voelen ons hier zo ontzettend gelukkig. Hopelijk later misschien zelfs wel permanent. Maar zo ver is het nog lang niet.

Lees meer
20 januari

It’s the most wonderful time of the year - 5 redenen waarom je in December naar Madeira wil!

Madeira is onlangs alweer voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Island Destination Of The World’, iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Jaarrond kun je hier genieten van de mooie en vaak ruwe natuur, het zachte klimaat en lekker eten en drinken, Madeira heeft voor ieder wat wils! Zo ook in December, mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Lees meer
11 november

Gastblog van Ellis & Jeroen (7-11 november)

Lieve Dave en Anne, Na onze gezamenlijke herinneringen, veelal op Texel, werd ons steeds duidelijker dat jullie toekomst (deels) niet meer op Texel zou liggen, al kwam het voor ons toch eerder dan verwacht.

Lees meer
17 november

Gastenblog Ineke & Erik van 7-14 november 2019

Vanaf de eerste blog volgen we Anne en Dave in hun plannen op Madeira. Wat hebben ze er fantastische Boutique Houses van gemaakt! Je voelt de liefde en de passie waarmee de houses ontworpen en ingericht zijn. Overal is aan gedacht, alles in huis voor een heerlijk ontspannen weekje weg met z'n tweetjes.

Lees meer
11 november

Nazomer op Madeira

Het heeft niets te maken met minder weer hier in iedere geval. Gister nog met vrienden en gasten heerlijk buiten BBQ gehad zonder een zuchtje wind met zicht op de ondergaande zon vanaf de veranda. Lees hier ons nieuwste stukje vanaf Madeira.

Lees meer
09 november

Blog from Valentino en Romina (Zwitserland)

The nature-orientated island of Madeira offers a lot – and so does the Calheta Boutique Houses where we spent a wonderful week in October/ November 2019.

Lees meer
13 oktober

Gastenblog Heleen en Ron de Kluyver

Wij (Anne & Dave) willen graag de website aanvullen met steeds weer andere verhalen van gasten die bij ons verbleven. Hun ervaringen bij Calheta Boutique Houses, maar vooral eigenlijk ook hun ervaringen op Madeira. Leuk voor ons, maar ook voor de gasten die er al waren of in de toekomst willen komen.

Lees meer
03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer