Persoonlijk Madeira

1

Arco da Calheta: Ambacht

gepubliceerd op: 11 jul. 2019
Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.


Dit zijn de kleine stukjes basalt die de meeste mensen wel kennen van de mozaïek achtige patronen in de steden en kleine dorpjes in Portugal en op Madeira. Nooit destijds aan gedacht dat wij zelf ooit straatwerk van deze kwaliteit op ons eigen stukje Madeira zouden hebben. Laat staan hier op Madeira te wonen überhaupt.

Inmiddels worden de laatste stenen erin geklopt beneden aan het begin van de oprit terwijl dit stukje getypt wordt met uitzicht op een windstille azuurblauwe Atlantische oceaan vanaf de eettafel. Jammer genoeg deze keer nog niet de finale foto’s kunnen laten zien. Maar dat komt vanzelf een andere keer, of je gaat het met eigen ogen aanschouwen straks. Want als dit klaar is, zal aan het einde van deze maand het dan eindelijk klaar zijn.

Calheta-boutique-houses_blog_ambacht_01.png

Om de huizen en ons eigen huis hebben we gekozen voor de kleine basalt variant met de traditionele witte band langs de muren en buitenkant erfgrens. Het is een fantastisch aanzicht en maakt het allemaal echt af. Voor de ingang van de huizen die straks verhuurd gaan worden is in de stenen het logo van ons project ingebracht in witte stenen. Bijzonder trots op het resultaat en mooi ook dat deze afbeelding uniek is in z’n soort. Het is een afbeelding van ‘n kameleon zoals wij deze in het ontwerp hebben ondergebracht. Waarom de kameleon zou je denken? Dat leggen we graag hier ter plaatse uit, of in een stukje later dit jaar.

Calheta-boutique-houses_blog_ambacht_02.png

Als de poort straks open gaat zie je een staaltje straatwerk waar de kwaliteit vanaf spat. Graag willen we de eerste indruk goed kunnen maken al vanaf de ingang, zoals dat er nu uitziet gaat dit lukken. Kippenvel hebben we beide nog steeds als we over het bestrate terrein lopen en zien wat er is gerealiseerd in bijna 9 maanden tijd. Vooral dat we erg veel gebruik hebben gemaakt van lokale technieken maakt het voor ons erg speciaal. Complimenten van lokale hier op Madeira bij het zien van alles geeft een voldaan en trots gevoel.

Abraço,

Anne Rienstra & Dave Huizinga

meer blog berichten

03 september

Boodschappen doen op Madeira

Een ding wat zeker wel anders gaat dan ‘thuis’ in Nederland is het boodschappen doen hier op Madeira. In Nederland zijn we gewend dat je bedenkt wat je wilt kopen voor de gerechten van die week of avond. Je gaat naar de super of de speciaalzaak en werk je het lijstje af, klinkt simpel toch?

Lees meer
12 september

Het leven na de verbouwing op Madeira

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten (onderaan de link). Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live!

Lees meer
08 augustus

De laatste loodjes van onze verbouwing en kijken naar de toekomst

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar.

Lees meer
11 juli

Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje Portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa.

Lees meer
13 juni

Arco da Calheta: Eilandmentaliteit

Sinds we op Madeira wonen is een aantal dingen voor ons wezenlijk veranderd ten opzichte van ons leven op Texel. Er zijn grote dingen die echt het verschil maken zoals het klimaat bijvoorbeeld.

Lees meer
09 mei

Arco da Calheta: Octopus

​​​​​​​Na bijna 15 maanden op Madeira te wonen zijn wij 2 weken geleden ingetrokken in ons eigen nieuw verbouwde huis. Een beloning voor de lange en intensieve tijd van 6 maanden verbouwen, terwijl wij zelf midden in de ‘bouwput’ woonden.

Lees meer
11 april

Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken.

Lees meer
14 maart

Arco da Calheta: Time flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen.

Lees meer
14 februari

Arco da Calheta: De verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken.

Lees meer
07 september

Leef je mooiste leven

Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga verhuist begin volgend jaar met partner Anne Rienstra naar Madeira, waar ze een landgoed hebben gekocht.

Lees meer